www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
ICV-EUiA surt al carrer per Sant Jordi en defensa d’una Catalunya social, neta i democràtica i d’un rescat social
Joan Herrera i Joan Josep Nuet asseguren que Catalunya no mereix l’actitud del president, que vincula la convocatòria d’eleccions anticipades a que avali les seves polítiques
Dijous, 23 de abril de 2015
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Un any més, aquest Sant Jordi ICV-EUiA ha sortit al carrer per celebrar aquesta jornada i reivindicar una Catalunya social, neta i democrática i un rescat social que assisteixi la majoria socialen aquest context d’emergència social. Així mateix, els coordinadors d’EUiA, Joan Josep Nuet, i d’ICV, Joan Herrera, han considerat durant la jornada que Catalunya no mereix l’actitud del president, Artur Mas, que en una entrevista prèvia a Sant Jordi ha vinculat la convocatòria d’eleccions anticipades a que avali les seves polítiques. Nuet i Herrera han fet aquestes declaracions durant una atenció als mitjans a les Rambles de Barcelona, on ICV-EUiA i EUiA han muntat les seves paradetes, com han fet tantes assemblees locals arreu del país.

“ERC va comprar en el seu moment l’estabilitat parlamentària per unes eleccions que ara no sabem ni si tindran lloc”, ha lamentat Nuet, que ha afegit, per contra, que “el que sí sabem en aquest moment és que s’han aprovat uns pressupostos plens de retallades”, i també “que cada setmana la corrupció de CiU i les seves retallades no tenen la crítica suficient d’ERC”, ha criticat.

“Tenim un president que no és de fiar; va movent la boleta amb l’única pretensió d’estar en el poder, contínuament, i al final ni Esquerra, ni nosaltres, ni el poble de Catalunya sap on està la boleta”, ha denunciat Nuet, que ha considerat que aquesta actitud porta el país a “una situació penosa”. “Pensem que el país no s’ho mereix”, ha conclòs el coordinador d’EUiA.

“Som un país atípic on el seu president diu que les preteses eleccions plebiscitàries són a canvi d’avalar retallades i privatitzacions. No pots convocar eleccions a canvi que t’avalin”, ha criticat, per la seva banda, Joan Herrera, que ha lamentat que durant massa temps, Mas hagi associat el procés a l’aval a les seves polítiques. “Aquest país no s’ho mereix i esperem que ERC no ho permeti”, ha assegurat Herrera, que ha acusat Mas de fer “xantatge”.

“No es poden admetre xantatges com aquest i menys que vinguin del president”, ha manifestat el coordinador d’ICV. També ha volgut recordar a Mas que “el Parlament té autonomia i el dret a dir el que no li agrada i a ningú, tampoc al president, se  li pot acceptar el xantatge” perquè “no és una actitud democràtica”. “Durant massa temps –Mas- ha associat les eleccions que la gent s’empassi gripaus com la privatització de la salut o la consolidació de les retallades”, ha conclòs Herrera.

EUiA, a les Rambles i solidària amb els vaguistes de Telefónica

Nuet i Herrera han fet aquestes declaracions en el marc de la seva visita conjunta a les Rambles de Barcelona, artèria central en aquesta jornada de celebració de la cultura. Durant la seva passejada per aquesta via, Nuet, acompanyat pels diputats d’ICV-EUiA Lorena Vicioso i David Companyon, també ha saludat els i les treballadores de les subcontractes de Movistar, en vag indefinida en defensa d’una millora de les seves condicions laborals, que també tenen una paradeta.

EUiA, així mateix, és present un any més amb una paradeta pròpia en aquest indret, a l’alçada de la Rambla de Santa Mònica. Durant la jornada han passat per la paradeta la diputada Vicioso, així com nombrosos activistes de la formació, com la responsable de l’àrea de Solidaritat i Pau, Àngels Tomàs.

La Fundació l’Alternativa recorda l’any Neus Català en el seu punt de llibre

Així mateix, la Fundació l’Alternativa ha commemorat la diada de Sant Jordi editant un punt de llibre. Enguany el dedica a la veterana militant antifeixista i comunista i supervivent dels camps d’extermini nazis Neus Català. El punt, que recorda que enguany la veterana lluitadora farà 100 anys i que per això se celebra l’any Neus Català, recupera una frase seva: “vam lluitar i no vam guanyar, però sí que hem guanyat, perquè el món d’ara no és el d’abans”.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Joan Josep Nuet i Joan Herrera conversen amb veïns de la Rambla que recullen signatures contra la gentrificació de la Rambla, aquesta diada de Sant Jordi.

Membres d'EUiA a la paradeta de Sant Jordi que el moviment polític i social ha muntat a les Rambles de Barcelona.

El coordinador d'EUiA, Joan Josep Nuet, i els diputats d'ICV-EUiA Lorena Vicioso i David Companyon se solidaritzen amb els i les treballadores en vaga de Movistar, aquest Sant Jordi.

Parada de Sant Jordi d'EUiA a les Rambles de Barcelona.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA