www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
EUiA i ICV organitzen amb Syriza el I Fòrum del Sud d’Europa per establir aliances i definir una estratègia per tombar la Troika
Per primera vegada s'aplegaran aquest cap de setmana a Barcelona forces roges i verdes, així com moviments socials, per plantejar polítiques alternatives a l'austeritat
Dilluns, 19 de gener de 2015
Imprimir compartir, comunitats virtuals


El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, i la coordinador nacional d'ICV, Dolors Camats, han comparegut aquest dilluns en roda de premsa per tal d’explicar el programa del I Fòrum del Sud d’Europa que han organitzat conjuntament ICV, EUiA i Syriza i que tindrà lloc divendres i dissabte vinent a Barcelona sota el lema #SouthrEUvolution que agruparà organitzacions polítiques i entitats d’arreu d’Europa de l’esfera roja, verda i de la nova política com Compromís, Anova, Europe Ecologie, SEL, i entitats com la PAH, ATTAC, la campanya NO al TTIP o Unitat contra el feixisme i el racisme. L’objectiu, han explicat Camats i Nuet, és teixir aliances i definir una estratègia comuna per tal d’aconseguir “tombar l’austeritat a escala europea” i construir conjuntament el discurs de les esquerres del sud d’Europa perquè, han afegit, “l´únic que pot salvar Europa és un canvi de rumb de les polítiques econòmiques i socials”.

Nuet ha saludat que el Fòrum servirà per fer el pas de passar “d'aquelles polítiques que ara estan fracassant, a aquelles que poden ser l'alternativa” i que llençarà un “missatge que arribarà a tothom: quan anem plegats, l'alternativa és potent i victoriosa”

En aquest sentit, Nuet ha ressaltat dos aspectes, un de fons i un de forma. Pel què fa a la forma de la trobada, Nuet ha destacat que aplegarà “forces polítiques ben diverses, roges, verdes i alternatives, però també organitzacions socials de les principals temàtiques que en aquest moment preocupen: energia i medi ambient, dret a l'habitatge, TTIP, sindicalisme de classe... Tots plegats construïm discurs des del sud d'Europa per a tota Europa”, ha destacat Nuet, que ha recordat que a Catalunya la confluència entre el moviment roig i verd té una llarga tradició.

Pel que fa al fons, Nuet ha recordat que la trobada servirà per perfilar alternatives a una política austericida que grans economistes contemporanis ja han criticat. “Les polítiques d'austeritat són el passat i cal un nou començament, i aquest nou començament té una data clau, les eleccions gregues, però la gent d'ICV-EUiA ens sentim protagonistes perquè Merkel, Rajoy i Mas són el passat, i que les forces alternatives són el futur”, ha dit Nuet, i ha afegit que “nosaltres serem part del canvi, i no part de la resistència, mentre que Mas, Rajoy, Merkel són part de la resistència”.

Per la seva banda, Dolors Camats ha explicat que els líders de diversos partits roig i verds i persones destacades dels moviments socials, sindicals i activistes a nivell europeu acudiran a Barcelona a construir en aquest “espai de trobada, diagnòstic i aliança” per construir una alternativa comuna a l’austeritat i a les polítiques que Europa imposa especialment als països del sud. “És la primera vegada que es reuniran forces polítiques i entitats tant plurals per debatre sobre com tombar les polítiques de la Troika i donar una imatge esperançadora perquè l’únic camí no és el del patiment”, ha assegurat Camats.

Per això, durant les jornades es donarà veu a partits ecologistes del sud d’Europa però també a moviments socials i organitzacions polítiques com Syriza que debatran sobre qüestions com el model de desenvolupament social i ecològic, sobre el deute, l’austeritat, al voltant d’una economia al servei de les persones i el medi ambient, sobre democràcia, drets humans, el TTIP, Habitatge i exclusió, xenofòbia però també sobre desigualtat de gènere i classe, els serveis públics i recursos bàsics i sobre el canvi climàtic.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, i la coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, aquest dilluns en roda de premsa.


© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA