www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
L’Esquerra Europea celebra el primer milió de signatures contra el tractat de lliure comerç entre la UE i els Estats Units
El PEE saluda “la primera victòria del moviment dels ciutadans contra la censura de la Comissió Europea”
Dijous, 04 de desembre de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


La iniciativa dels i les ciutadanes europees auto-organitzades contra els acords del TTIP i CETA, els acords de lliure comerç que negocien la UE i els Estats Units de forma opaca, acaba de passar el llistó del milió de signatures. D’aquesta forma la iniciativa aconsegueix el seu primer objectiu cinc dies abans del límit que s’havia marcat, que era el 9 de desembre. Davant d’aquest èxit el Partit de l’Esquerra Europea, del qual forma part EUiA, ha celebrat el que ha titllat de “primera victòria” “contra la censura de la Comissió Europea, que s'havia negat a registrar la petició de signatures a través del procediment institucional de la UE”. Els i les ciutadanes que ho desitgin poden signar aquí la iniciativa contra el TTIP.

“Aquesta és una victòria de la democràcia real contra l'opacitat que envolta les negociacions entre la UE i els seus socis nord-americans”, ha saludat el PEE en un comunicat. Cal recordar que, en efecte, molts dels documents de les negociacions bilaterals entre els Estats Units i la UE no són públics, i que va ser gràcies a unes filtracions periodístiques que alguns van sortir a la llum, evidenciant que l’acord en negociació amenaça amb posar en perill els estàndards socials, laborals i medioambientals d’Europa en benefici de grans multinacionals.

Ara, la recollida de signatures continua amb l’objectiu d’arribar, com a mínim, al milió i mig. Per això, “el Partit de l'Esquerra Europea fa una crida a totes les forces progressistes a Europa per signar i convidar la gent a signar contra el TIPP, un tractat de lliure comerç que posa en perill el treball, el respecte dels drets socials, les normatives de seguretat en matèria de alimentària, el medi ambient, la cultura i els serveis públics, i que dóna un enorme poder a les corporacions multinacionals”.

A més d’aquest comunicat, el PEE ha elaborat una targeta d’aniversari humorística per celebrar el primer milió de signatures de ciutadans i ciutadanes europees contra el TTIP. La campanya ciutadana auto-organitzada animava a signar abans del 9 de desembre, dia en què el president de la Comissió Europea Jean-Claude Juncker farà 69 anys, com a ‘regal’ d’aniversari per a aquest mandatari de la troika. Doncs bé, seguint aquesta campanya humorística, el Partit de l'Esquerra Europea ha preparat una targeta d'aniversari.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Postal del Partit de l'Esquerra Europea celebrant el primer milió de signatures contra el TTIP.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA