www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
L’àrea de dones d’EUiA saluda l’anunci de retirada del projecte de contrareforma de la llei de l’avortament del Govern del PP
“La lluita feminista dóna els seus fruits”, diu en un comunicat l’àrea, que anima a seguir reclamant un “avortament lliure i gratuït com a prestació universal al sistema públic de salut”
Dilluns, 15 de setembre de 2014
Imprimir compartir, comunitats virtuals


La contrareforma de la llei de l’avortament que perseguia el ministre espanyol de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha quedat aparcada en un calaix. Ho ha confirmat aquest dimarts el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, després de diverses setmanes en què s'apuntava aquesta possibilitat, tot provocant la dimissió de Gallardón. Davant d'això, l’àrea de dones d’Esquerra Unida i Alternativa va emetre el comunicat que reproduïm a sota. “La lluita feminista dóna els seus fruits”, saluda l’àrea en el comunicat, en què destaca que aquesta lluita “continua” i que a “EUiA seguim treballant per l'avortament lliure i gratuït com a prestació universal al sistema públic de salut”. Per això, l’àrea anima a participar, el proper 28 de setembre, a la manifestació a Barcelona amb motiu del Dia Internacional per la Despenalització de l'Avortament.

Aquest és el comunicat íntegre de l’àrea de Dones d’EUiA:

“La lluita feminista dóna els seus fruits

Les mobilitzacions feministes en defensa dels drets de les dones a decidir sobre la seva maternitat semblen haver frenat l'atac del ministre Gallardón contra els drets sexuals i reproductius de les dones, conquerits durant dècades de lluita feminista arreu l'Estat.

Però no volem deixar que la satisfacció del moment per aquest èxit ens faci oblidar que la lluita feminista continua, perquè una societat democràtica ha de reconèixer el ple dret de les dones a decidir sobre el seu cos i el seu projecte de vida, despenalitzant totalment la interrupció voluntària de l'embaràs. EUiA seguim treballant per l'avortament lliure i gratuït com a prestació universal al sistema públic de salut.

Prou amenaces als drets i llibertats de les dones!

El proper diumenge 28 de setembre, Dia Internacional per la Despenalització de l'Avortament, convoquem a participar a la manifestació que el moviment feminista organitza a Barcelona, sortint a les 12'30h de plaça Catalunya.

Avortament lliure i gratuït, la lluita continua!

Àrea de Dones d'EUiA”


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Isabel Ribas, Joan Coscubiela i Laia Ortiz, d'ICV-EUiA, en una manifestació pel dret a l'avortament a Barcelona el passat desembre (imatge d'arxiu).

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA