www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
L’Ajuntament d’Altafulla organitza la primera Audiència Pública, una nova eina de participació ciutadana
L’alcalde, Fèlix Alonso, destaca la proposta com a resposta política a les reclamacions del Moviment 15-M en matèria de democràcia participativa
Dijous, 04 de agost de 2011
Imprimir compartir, comunitats virtuals


L’Ajuntament d’Altafulla organitza aquest dissabte 6 d’agost, de 10 a 12 del matí, la primera Audiència Pública, una nova eina de participació ciutadana, inèdita fins ara en aquest consistori, on la ciutadania tindrà la possibilitat de preguntar als membres del govern municipal (Alternativa Altafulla i Solidaritat Catalana per la Independència) qualsevol qüestió que afecti al municipi. Tot i que l’Ajuntament d’Altafulla ja era una de les poques administracions que donava la paraula al públic en els plens municipals, el nou govern ha decidit posar en marxa aquesta proposta perquè la ciutadania també esdevingui partícip de la política municipal. Aquesta iniciativa es desenvoluparà cada dos mesos a la sala de plens de l’Ajuntament -concretament, en el mes que no es convoqui Ple Ordinari-, i tot i que serà presidida pel batlle, es coordinarà a través del Consell de Participació Ciutadana com a òrgan municipal que és. A més a més, aquesta primera edició serà transmesa en directe per l’emissora municipal Altafulla Ràdio (107.4 FM), que també es podrà seguir via Internet mitjançant el portal www.altafullaradio.com.

Per la seva banda, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha afegit, en relació a aquesta nova acció, que es tracta d’una nova eina de participació ciutadana, inèdita fins ara a Altafulla i en altres administracions locals, que respon políticament “a una de les reclamacions principals que ha despertat el Moviment del 15-M on els Indignats demanen més democràcia participativa”. Alonso s’ha mostrat convençut que aquesta nova iniciativa serà ben rebuda per la ciutadania ja que els obre la possibilitat d’intervenir més activament en les decisions municipals que es prenen des dels governs que lideren les administracions locals.

Les protestes a l’Estat espanyol durant aquest 2011 (conegudes com a Moviment del 15-M o dels Indignats) i que, tornen a agafar força aquests últims dies, són una sèrie de protestes ciutadanes pacífiques que reivindiquen un canvi radical en la política i la seva societat. Els manifestants, etiquetats com a “Indignats”, consideren que els partits polítics ni els representen ni prenen mesures pensant en l'interès de la població, i veuen que el futur que els espera és totalment incert i més difícil del que s'havien trobat les generacions anteriors. De fet, una de les reclamacions principals dels “Indignats” és la democràcia participativa on la ciutadania actuï com un agent actiu més en el sistema polític.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
L'equip de Govern de l'Ajuntament d'Altafulla.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA