www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
EUiA dóna suport a l’acord electoral entre IU i Podemos amb el 96,6% dels vots
El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, assenyala que la coalició dóna llum a un “projecte multiplicador” que està en condicions de guanyar a l’Estat
Dijous, 12 de maig de 2016
Imprimir compartir, comunitats virtuals


Els militants i simpatitzants d’Esquerra Unida i Alternativa han donat suport de forma àmpliament majoritària a l’acord electoral subscrit entre Izquierda Unida i Podemos per concórrer plegats amb les confluències i altres forces del canvi a les properes eleccions generals. A la consulta celebrada entre el dilluns 9 i el dimecres 11 de maig, el ‘sí’ al pacte s’ha imposat amb el 96,6% dels vots. Del total de 979 vots emesos, 946 han estat favorables a l’acord (96,6%), 24, contraris (un 2,5%); i hi ha hagut 9 abstencions (el 0,9%).  

El suport a l’acord expressat per les bases d’EUiA ha estat inclús superior a la victòria del ‘sí’ entre les bases d’IU d’arreu de l’Estat, que s’ha imposat amb el 87,9% dels vots. Dels 23.109 votants, 20.302 (87,9%) han optat pel ‘sí’; 2.433 (10,5%), pel ‘no’; i 374 (1,6%) s’han abstingut. 

A Catalunya, estaven cridades a votar un total de 5.242 persones, entre militants i amics i amigues d’EUiA, per la qual cosa la participació final s’ha situat en un 18,7%. 

Nuet: “Estem en disposició de guanyar a Catalunya i a l’Estat” 

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, va assenyalar durant el Consell Nacional de la formació celebrat ahir dimecres que l’acord entre Podemos i Izquierda Unida dóna llum a un “projecte multiplicador” que pot tenir “una presència política decisiva a partir del 26J”. “Ens col·loca com la gran novetat de la campanya electoral. Pensem que estem en disposició no només de guanyar a Catalunya, sinó també a l’Estat espanyol”, va afirmar. 

Nuet va celebrar que amb la coalició entre Podemos i IU, sumat a les confluències gallega, catalana i valenciana, “estem en millors condicions per canviar el país”, i va subratllar que llença “un missatge de que hi ha una manera d’entendre l’Estat espanyol diferent de com l’han entès fins ara PP i PSOE”. “Nosaltres som l’alternativa i en aquesta alternativa hi ha un moment per Catalunya perquè aquest poble pugui decidir lliurement el seu futur”, va destacar. 

“Hem treballat moltíssim per aquest acord, al final s’ha aconseguit i estem especialment contents. A la nostra gent, que és d’una cultura federal i que li importa molt el que passi a la resta de l’Estat li dóna una alegria extra”, va explicar Nuet, que va expressar el seu desig perquè aquesta col·laboració pugui ser “estable”. “L’experiència catalana ens mostra que es pot passar de l’acord electoral a un acord polític més profund, i això no vol dir que els projectes polítics perdin la seva identitat i la seva sobirania”, va concloure. 

EUiA enviarà 48 membres a la XI Assemblea Federal d’IU 

El Consell Nacional d’EUiA d’aquest dimecres va votar l’aportació política d’EUiA a la XI Assemblea Federal d’Izquierda Unida dels propers 4 i 5 de juny, un text que es farà públic properament amb les aportacions recollides. Així mateix, va escollir els 47 integrants de la delegació que representarà a la formació catalana a l’assemblea, als quals se suma com a delegat nat Joan Josep Nuet, en ser membre de la Presidència Federal d’IU. La delegació d’EUiA serà la tercera més nombrosa, només per darrera de la d’Andalusia i la del País Valencià. Les votacions del document de l’assemblea i de la llista de la direcció d’IU es faran els propers 26 i 27 de maig a través d’Internet, i el 29 de maig de forma presencial.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Punt de votació per la consulta, aquest dimecres a Barcelona.

Consell Nacional d'EUiA.

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA