www.euia.cat | esquerra unida i alternativa
 Esquerra Unida i Alternativa
RSS
Actualitat
EUiA dóna suport a una coalició electoral entre IU, Podemos i altres forces amb el 95,1% dels vots
El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, afirma que el suport “abassegador” a l’acord mostra que “la gent ja està participant de la onada de canvi” i assenyala que aquesta coalició “es convertirà en l’eix a batre” a les properes eleccions
Dijous, 05 de maig de 2016
Imprimir compartir, comunitats virtuals


La militància d’Esquerra Unida i Alternativa ha donat suport amb una àmplia majoria a un acord electoral entre Izquierda Unida, Podemos i altres forces del canvi per a concórrer plegats a les properes eleccions generals del 26 de juny. Del total de 975 vots emesos, un 95,1% (927 vots) ha optat pel ‘sí’, per un 3,5% (34 vots) que ha optat pel ‘no, i un 1,4% que s’ha abstingut (14).

Per al coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, aquest suport “abassegador” a un acord entre IU i Podemos mostra que “la gent ja està participant de la onada de canvi que s’obre amb aquest acord que desitgem”. “Ja fa temps que defensem que amb Podemos hi hem de treballar a fons, i el que ja s’està fent a Catalunya ara s’està fent al conjunt de l’Estat”, ha assenyalat.

Nuet ha desitjat que l’acord es tanqui l’abans possible i ha subratllat que aquesta coalició “es convertirà en l’eix a batre” a les properes eleccions. “Sortim a guanyar i a crear un impacte polític que faci que hi hagi un veritable govern de canvi, i que no sigui fàcil que PP, PSOE i C’S, que és l’aposta de l’Ibex 35, sigui el futur govern d’Espanya”, ha sentenciat.

Suport àmpliament majoritari a IU

La consulta interna a EUiA ha mostrat un suport a l’acord inclús superior a l’ampli recolzament que hi ha hagut al conjunt de l’Estat, on el 84,5% de la militància d’IU ha optat perquè hi hagi un acord electoral. Del total de 20.067 vots emesos pels i les militants i simpatitzants d’IU, 16.953 han votat ‘sí’ (84,5%), 2.623 han votat ‘no’ (el 13,1%), i 491 s’han abstingut (el 2,4%).

La pregunta que es va traslladar als militants i simpatitzants entre el dilluns 2 i el dimecres 4 de maig, tant via online com de forma presencial, va ser: “Aproves una coalició electoral amb Podemos i altres forces de cara a les eleccions del 26 de juny?”. Un total de 5.231 militants i simpatitzants d’EUiA estaven cridats a pronunciar-se a la consulta interna, per la qual cosa la participació a la formació catalana s’ha situat en un 18,6%.

*Al document adjunt hi trobareu els resultats per municipis de les votacions presencials. Sobre les votacions online no hi ha dades desglossades.


Imprimir compartir, comunitats virtuals
Taula de votació a la consulta, aquest dimecres a EUiA de L'Hospitalet.


 Documents relacionats
Descargar
Dijous, 01 de gener de 1970

© Esquerra Unida i Alternativa 2011
Doctor Aiguader, 10-12 Baixos 08003 Barcelona. Tel: 933.170.034 Fax: 933.179.251
euia@euia.cat - www.euia.cat

Twitter EUiA Facebook EUiA You tube EUiA Flickr EUiA