Esquerra Unida i Alternativa
EUiA d'Osona
 » Portada    » Notícies    » Documents    » Agenda    » Enllaços    » Contacte  

Notícies


Vic es declara municipi lliure de fracking
El ple de l’Ajuntament aprova per unanimitat, a proposta d'ICV-EUiA, la seva oposició a aquesta tècnica d’extracció d’hidrocarburs

Dilluns, 14 de Gener de 2013

El ple de Vic ho ha aprovat aquesta tarda per unanimitat, fruit d’una moció presentada per ICV-EUiA. La decisió ha rebut el suport d’una trentena de membres de la Plataforma Aturem el Fracking (PAF), entre els qui hi havia diversos representants del Grup de Defensa del Ter (GDT), que han estat presents a la sessió.

El text de la moció, a més de declarar Vic “municipi lliure de fracking”, també exigeix a la Generalitat que no atorgui els permisos a l’empres Montero Energy per iniciar les prospeccions d’hidrocarburs a la comarca. A més, el document ha inclòs dues esmenes d’ERC, on es demana aprofitar els esforços i les mobilitzacions sorgits de la societat civil per tal de “difondre i treballar per un model energètic alternatiu i sostenible” i s’insta el Govern de la Generalitat a estudiar la manera legal de prohibir aquesta tècnica al nostre país, decretant moratòries a les autoritzacions de prospeccions, perforacions o extraccions “fins que no hi hagi una normativa clara al respecte”.

 


Foto: Adrià Costa
Esquerra Unida i Alternativa d'Osona (667 223 705 / osona@euia.cat)