Esquerra Unida i Alternativa
EUiA d'Osona
 » Portada    » Notícies    » Documents    » Agenda    » Enllaços    » Contacte  

Notícies


La Vaga General paralitza les empreses osonenques
Aturada total a indústria i transport

Dimecres, 14 de Novembre de 2012

L'aturada convocada pels sindicats ha obtingut un seguiment molt majoritari a la comarca d'Osona i el conjunt de Catalunya.

L'aturada ha estat gairebé total al sector industrial i del transport i majoritària, tot i no ser tan massiva, a la funció pública i el comerç. La jornada ha transcorregut sense incidents.

L'actuació dels piquets per a informar als treballadors i treballadores dels motius de l'aturada i per a garantir la seva llibertat de sumar-se a la vaga, tot i les amenaces a algunes empreses, va començar la nit del dia 13, a l'entrada del torn de nit d'algunes empreses. Més tard, des de primera hora del matí, els piquets han estat presents a les entrades dels polígons i, més tard, pel centre de les principals poblacions de la comarca.

També, s'han tallat a modus de protesta alguns dels principals eixos viaris de la comarca, com són l'eix transversal a l'alçada de Gurb, la C-17 a l'alçada de Malla i la carretera que uneix Vic i Manlleu a "La Cabra". El trànsit ha estat aturat durant uns minuts.

Èxit també a la manifestació que ha sortit de la Pl. de la Estació de Vic a les 12h del migdia. Gairebé 2 mil persones han omplert el carrer Verdaguer i la Rambla del Passeig de la capital osonenca. En aquest punt han tingut lloc els parlaments a càrrec del secretari general de CCOO-Osona, Miguel Sánchez, del de l'UGT, Cesc Poch, i de l'USTEC, Arcadi Figueras. També ha intervingut l'Antoni Iborra, de l'Assemblea pels Drets Socials d'Osona.

Des d'EUiA d'Osona, volem mostrar la nostra satisfacció per l'exitosa jornada de vaga a la nostra comarca, i felicitar als nombrosos militants de l'organització que han participat, de manera activa, en l'èxit de la mateixa.

 


foto: Adrià Costa (osona.com)


foto: Adrià Costa (osona.com)
Esquerra Unida i Alternativa d'Osona (667 223 705 / osona@euia.cat)