Esquerra Unida i Alternativa
EUiA d'Osona
 » Portada    » Notícies    » Documents    » Agenda    » Enllaços    » Contacte  

Notícies


Arriba la FESTA d'EUiA
La 5a cursa-caminada Lluis Companys, la taula rodona sobre 'L'Europa social vs l'Europa dels mercats', el sopar, el míting i el Premi L'Alternativa, entre les principals activitats de la jornada del dissabte 6 d'octubre

Dissabte, 29 de Setembre de 2012

El pròxim dissabte 6 d’octubre celebrem la nostra Festa anual de nou a l’INEFC. EUiA vol reunir el màxim d’afiliats i afiliades i amics i amigues en la seva activitat anual més important, per gaudir junts de les variades activitats que organitzarem i del sopar fraternal, així com per compartir les nostres propostes polítiques.

Activitats de la 12a Festa d’EUiA #tempsdelluita

A primera hora del matí obrirà la jornada la 5a Cursa-Caminada Lluís Companys, organitzada per la Fundació L’Alternativa dins la línia de treball de recuperació de la Memòria Democràtica, iniciada el 2006. Es tracta d’una activitat esportiva i cultural que ret un triple homenatge: a l’Olimpíada Popular projectada a Barcelona per al 1936, organitzada com a resposta a l’Olimpíada de Berlín; a les persones que van haver de fugir de la repressió franquista i a les que van lluitar per la reconquesta de les llibertats democràtiques, inclosos els atletes olímpics que van acabar unint-se a les files republicanes; i al President de la Generalitat de Catalunya, qui a més de comprometre’s amb el projecte, va ser represaliat i mort pel feixisme, precisament pel seu càrrec institucional democràtic i republicà i pel seu ideari catalanista i progressista (a la festa d’enguany tornarem a comptar amb l’exposició ‘Els Jocs Oblidats’, cedida el 2010 pel Memorial Democràtic, amb explicacions i imatges sobre l’Olimpíada Popular).

La caminada (prevista per 100 participants) començarà a les 9.30 del matí i la cursa (prevista per 500 participants), a les 10h. Enguany s’ha canviat el circuit per l’anella olímpica i s’entrarà a l’Estadi Lluís Companys.

El termini d'inscripció a la cursa (www.cursacompanys.cat) finalitza el pròxim dimarts 2 d’octubre, o quan s'arribi als 500 participants (5€ amb xip propi,  7€ sense xip propi). La inscripció a la caminada és gratuïta.

Torneig d’escacs d’Alternativa Jove

17.00h Alternativa Jove-Joves d’EUiA organitzen el 4art Torneig d’escacs ‘David Raya’, en col·laboració amb el club d’escacs de CCOO del Barcelonès. Consta de tres premis de 100, 50 i 30€. Les inscripcions son gratuïtes. Per a més informació podeu llegir les bases del torneig a joves@euia.cat

18.00h Espai Solidari

18.30h Taula rodona: L’Europa del 99% vs l’Europa dels mercats

Presenta i modera: Lorena Vicioso, coordinadora d’Alternativa Jove

Intervencions:

Céline Meneses, representant europea del Front de Gauche (França)

Olga Athaniti, representant de la coalició grega Syriza i membre del Comitè Executiu del Partit de l’Esquerra Europea (PEE)

Antoni Barbarà,  responsable d’Europa d'EUiA i membre del Comitè Executiu del PEE

Willy Meyer, eurodiputat d’IU i membre del Comitè Executiu del PEE

Maite Mola, vicepresidenta del PEE i responsable d'Internacional del PCE

21.00h Sopar fred (aquest any s’ha rebaixat el preu del bo a 15 euros)

22.30h Míting amb el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, i del representant d’IU

23.00h Lliurament del Premi l’Alternativa, i del primer premi d’Alternativa Jove

Recordem que el nostre guardó anual vol distingir la trajectòria, l'ideari i les accions d'organitzacions, moviments i persones compromeses amb politiques progressistes. El termini de presentació de propostes per al Premi l’Alternativa ja acabat i la Coordinació col·legiada els decidirà dilluns vinent de les propostes rebudes.

23.30h Chill Out (copes i música a la terrassa de l’INEFC)

 

Esquerra Unida i Alternativa d'Osona (667 223 705 / osona@euia.cat)